Vepřový bůček s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček s jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 438,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček s jablky postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do pekáčku kůží dospodu, přilijeme trochu vody a osolíme. Pečeme nejdříve asi 45 minut, potom maso obrátíme kůží nahoru, kůži nařízneme a dopečeme. |
2 | Na pánev dáme oloupaná a na čtvrtky nakrájená jablka zbavená jádřinců, přidáme máslo, špetku cukru a zvolna dusíme. |
3 | Maso nakrájíme na plátky a obložíme čtvrtkami jablek. |
Vepřový bůček s jablky jsem nachystala proto, že nám již chutnal vepřový bůček na jablkách. Je to obdobný recept a stejně jako ten předchozí mohu doporučit tento. Plnohodnotné jídlo, vyvážená chuť, úžasná vůně a hlavně spokojený žaludek. Dávám pět hvězdiček a určitě ho zkuste i vy.