Marcipánový dort Eccles II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipánový dort Eccles II
Marcipánový dort Eccles II
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64575 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
50 g | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
300 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
500 g | Křehké těsto na koláč quiche |
100 g | Marcipánová hmota surová |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 471,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 84,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hřebíček mletý, Hrozinky, Jablka, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Křehké těsto na koláč quiche nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipánový dort Eccles II postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a nastrouháme a smícháme s rozinkami. Marcipán také nastrouháme a spolu s cukrem (trochu si necháme na finální dekoraci), hřebíčkem a skořicí smícháme s jablkem. |
2 | Těsto rozdělíme na šest stejných kousků. Každý kousek rozdělíme na poloviny a vyválíme z něj dvě kulaté placky. Na polovinu placek rozdělíme náplň, potřeme je vejcem a přiklopíme druhou částí. Horní část nakrojíme nožem – stačí jen dva až tři zářezy a potřeme vejcem. Posypeme zbylým cukrem a pečeme 20-25 minut na 200 °C. |