Hlávkové saláty s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkové saláty s krůtím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61857 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Krůtí prsa |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát ledový |
1 ks | Salát Rosso |
1 špetka | Sůl |
10 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 10g |
Vláknina | 65g |
Vitamín A | 32g |
Vitamín B6 | 4,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Rajčata, Salát ledový, Salát Rosso, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkové saláty s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Omytá, osušená krůtí prsa a očištěné žampiony nakrájíme na proužky. |
2 | Maso a žampiony orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme ještě 10 minut. Potom odstavíme z plotny. |
3 | Saláty rozebereme na listy, dobře opláchneme a natrháme na kousky. Přidáme nakrájená rajčata a krůtí maso se žampiony. Pokrm přelijeme výpekem z pánve a ihned podáváme. |
Výborný salát. Určitě ještě udělám. Doporučuji všem jedlíkům
Salát jsem připravila k večeři. Doporučuji velmi dobrý, svěží.