Slaný koláček z hrníčku za 3,5 minuty podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláček z hrníčku za 3,5 minuty podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61848 |
Ingredience
10 g | Bílá cibulka |
1 krajíc | Chléb konzumní |
5 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Rajčata |
2 g | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 253,3mg |
Draslík | 149,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 490,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný koláček z hrníčku za 3,5 minuty podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Hrnek vhodný do mikrovlnné trouby vytřeme máslem. Do hrnku vyklepneme vejce a promícháme vidličkou. Přidáme mléko, na jemno nastrouhaný sýr a na drobno nakrájenou zeleninu a podle chuti osolíme a opepříme. Směs v hrnku opět vidličkou promícháme a nahoru vtlačíme chléb nakrájený na kostičky. |
2 | Hrnek vložíme do mikrovlnné trouby a na nejvyšší výkon pečeme 3-4 minuty (podle zkušeností s vlastní troubou). Po vyjmutí z trouby obkroužíme po obvodu hrnku nožem a koláček vyklepneme. |
Poznámka
Místo rajčete s jarní cibulkou můžeme použít zeleninu podle chuti nebo podle toho, jakou máme k dispozici, výborně se hodí například paprika, ředkvičky nebo listový špenát. Koláček můžeme podávat teplý i studený. Výborně chutná servírovaný s listovým salátem, ledovým salátem nebo rukolou.