Papriková polévka s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková polévka s rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | JanaB |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (29%) |
ID receptu: | 58981 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 špetka | Kmín mletý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
3 kávová lžička | Vegeta |
1250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 252,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 571,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sůl mořská, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková polévka s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kapie nakrájíme na nudličky a spařená, oloupaná rajčata na kostičky. |
2 | Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a ještě chvíli mícháme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Vsypeme nakrájené kapie, vegetu, kmín a od bodu varu vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, povaříme ještě asi 2 minuty a odstavíme. |
3 | Dochutíme solí a vmícháme nakrájenou petrželku. |
4 | Polévku můžeme doplnit vařenými těstovinami. |
Poznámka
Použijeme kapie - 1 žlutou, 1 červenou a 1 oranžovou. Vegetu Chuť léta.