Jednoduchý recept

Bramborový salát s růžičkovou kapustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58198
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
400 g Kapusta růžičková
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
40 ml Ocet vinný
80 g Olej olivový extra panenský
20 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
60 g Šalotka
6 g Sůl
50 ml Voda pitná
5 g Hořčice

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
9% Sacharidy 31 g
26% Tuky 19 g
45% Sodík 900 mg
15% Bílkoviny 9 g

Bramborový salát s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, růžičkovou kapustu omyjeme, otřepeme a rozkrájíme na půlky, šalotku nakrájíme nadrobno, pažitku s petrželkou posekáme najemno.

2

Kapustu vsypeme do pánve s rozpáleným máslem a 5 minut smažíme ze všech stran. Podlijeme troškou vody a dusíme zvolna 10 minut. Kapustu necháme vychladnout, nasypeme do salátové mísy, přimícháme brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a promícháme. V malé misce smícháme šalotku s octem, hořčicí, bylinkami, panenským olejem a tuto zálivku přilijeme do salátové mísy. Zlehka promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept