Pečené cukroví s vanilkovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené cukroví s vanilkovou příchutí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56929 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
130 g | Cukr krystal |
150 g | Máslo čerstvé |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Vanilkový cukr | |
10 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 1,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené cukroví s vanilkovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Pečící plech vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180 °C. |
2 | Těsto: Mouku prosejeme do hlubší mísy a společně s máslem ji zpracujeme do hrudkovitého těsta. Do těsta dále přidáme cukr |
3 | a vanilkovou příchuť a hněteme, dokud nezískáme vláčné těsto. |
4 | Vypracované těsto rozválíme na plát, silný asi 2 cm a z plátu těsta vykrájíme nejlépe srdíčka velká asi 5 cm. Vykrájené tvary naskládáme na vymazaný plech tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly a pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě, asi 20 minut. |
5 | Srdíčka nebo jiné upečené tvary přemístíme z plechu na děrovanou podložku a necháme je zcela vychladnout. Toto cukroví servírujeme ke kávě, jako pohoštění, studené. Těsně před podáváním vykrájené tvary posypeme připraveným vanilkovým cukrem. |
6 | Vanilkový cukr: Vanilkový lusk zasypeme moučkovým cukrem do nádobky (nejlépe skleněné se šroubovacím závěrem) a dobře uzavřeme. Vanilkový lusk necháme nejlépe přes noc v nádobce s cukrem. Cukr získá vanilkové aroma i příchuť. |
Poznámka
Těsto můžeme také obarvit na růžovo potravinářským barvivem a místo vanilkové příchuti ozdobit potravinářskými, cukrářskými kuličkami.