Jablkové bezlepkové řezy paní hraběnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové bezlepkové řezy paní hraběnky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56085 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
200 g | Cukr krupice |
250 g | Hera |
0,5 ks | Kypřící prášek bezlepkový |
450 g | Mouka bezlepková |
4 ks | Vejce slepičí |
Na vytření formy | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Strouhanka bezlepková |
Ochucená jablka | |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kg | Jablka |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 174,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 208,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Jablka, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka bezlepková, Máslo čerstvé, Strouhanka bezlepková, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové bezlepkové řezy paní hraběnky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva. Přidáme k ní žloutky, cukr, na kousky pokrájenou Heru a ze směsi uhněteme vláčné těsto. Polovinu těsta zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do mrazničky. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. |
2 | Druhou polovinou těsta vyložíme formu. Omyjeme a osušíme jablka. Rozpůlíme je a vykrojíme jadřince. Sladkokyselá jablka nakrájíme na tenké plátky, které ozdobně do tvaru vějíře poklademe na připravený koláčový korpus. Posypeme je cukrem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým cukrem. |
3 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh, kterým potřeme jablka. |
4 | Na hrubém struhadle nastrouháme zmrzlé těsto a vzniklou drobenkou posypeme vrstvu sněhu z bílků. |
5 | Koláč dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut. |