Koláčky s Hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky s Hermelínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55712 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
5 g | Kmín celý |
100 g | Listové těsto |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 236,1mg |
Draslík | 61,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky s Hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Na stůl rozložíme plát listového těsta, ze kterého vykrojíme 4 kolečka o něco větší, než je kolečko Hermelínu. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj dvě kolečka těsta, Hermelín rozřízneme podélně na dvě slabší kolečka, položíme na těsto, posypeme kmínem, zakryjeme zbylými kolečky těsta, na stranách těsto spojíme a zmáčkneme, aby sýr nevytekl. Povrch potřeme žloutkem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Výborně chutná k pivu.
Tak jsme k nim zasedli a musím říct, že to bylo vážně dobré. Rychlé a jednoduché. Chutné pohoštění k vínu či pivu