Růžičková kapusta na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta na slanině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5359 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Kapusta růžičková |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 52,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta na slanině postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a rozmícháme s trochou vody. Povaříme. |
2 | Přidáme spařenou růžičkovou kapustu, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. |
3 | Pod pokličkou dusíme doměkka. |
Moc dobrá růžičková kapusta, podávala jsem ji s vepřovou kotletkou a ve slupce vařenými bramborami. Doporučuji vyzkoušet