Vařené kysané zelí moravské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené kysané zelí moravské
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5315 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 371,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené kysané zelí moravské postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny. |
2 | Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme. |
3 | Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany. |
K zelíčku jsem zvolila místo kůže normální slaninku, kterou jsem osmahla a byla to dobrota největší. Zelí to hodně obohatilo, takže recept jen doporučím a dávám pět hvězdiček.