Mramorovaný malinový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mramorovaný malinový koláč
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52965 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Likér malinový |
500 g | Maliny |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Ořechy vlašské |
125 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 94,1mg |
Draslík | 162,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 102,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér malinový, Máslo čerstvé, Sušenky BeBe světlé jemné, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mramorovaný malinový koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme rozdrcené sušenky s cukrem, nasekanými ořechy a rozehřátým máslem. Sušenkový základ stejnoměrně rozložíme na dno dortové formy (asi o průměru 23cm). |
2 | Odměřené množství vody nalijeme do ohnivzdorné misky, přisypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut bobtnat. |
3 | Maliny rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do pyré vmícháme malinový likér a necháme stranou. |
4 | V míse rozšleháme tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, žloutky a vše šleháme na hladký krém. |
5 | Misku se želatinou postavíme do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme. |
6 | Rozpuštěnou želatinu vmícháme do tvarohové směsi. |
7 | Z bílků ušleháme sníh a po lžičkách do něj přidáváme podle chuti moučkový cukr. Do sněhu po částech vmícháme tvarohovou směs. Nakonec přimícháme malinové pyré, ale jen lehce, aby zůstalo mramorování. |
8 | Tvarohový krém nalijeme na sušenkový základ a koláč vychladíme do ztuhnutí. |
Poznámka
Pokud budeme sladit sníh, použijeme moučkový cukr.
vypada to skvele
Možná to není úplně dietní, ale určitě velmi chutné. A občas se hřešit musí!