Vepřové maso s vejcem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s vejcem a sýrem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Koření grilovací |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
2 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 381,4mg |
Draslík | 523,1mg |
Vláknina | 265,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s vejcem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi. |
2 | Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou. |
3 | Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem. |
Poznámka
Takto připravené kotlety servírujeme s různě upravenými brambory a se zeleninovou oblohou.
Výborné maso, krásně šťavnaté a měkoučké. Dusila jsem asi 30 minut. Díky za tip. Určitě ještě udělám .