Medové řezy s karamelovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové řezy s karamelovým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51858 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
Na krém | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 126,8mg |
Draslík | 39,5mg |
Vláknina | 743,3mg |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 347,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Olej rostlinný, Soda jedlá, Vejce slepičí, Cukr krupice, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medové řezy s karamelovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme na vál s jedlou sodou a cukrem, přidáme vejce, změklé máslo a tekutý med (je-li třeba, přidáme vodu). Vypracujeme hladké kompaktní těsto, které rozdělíme na tři díly. Z těsta vyválíme tři placky a vložíme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut. |
2 | V mezičase připravíme krém. V rendlíku rozehřejeme krupicový cukr s vodou na tmavý karamel, vmícháme polovinu mléka a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Pomalu do karamelu zašleháme druhý díl mléka, v kterém jsme rozmíchali mouku. Vaříme za stálého míchání, až krém zhoustne. Do vychladlého krému po částech vmícháme máslo a moučkový cukr. |
3 | Vychladlé pláty potřeme krémem, spojíme, zatížíme a necháme ztuhnout. Podáváme rozkrájené na řezy a posypané moučkovým cukrem. |