Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51233 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb konzumní |
40 ml | Olej olivový |
70 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata Cherry |
700 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 735,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 600,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Česnek a bazalku nasekáme najemno, cherry rajčátka propíchneme, promícháme s česnekem a bazalkou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rajčátka nasypeme na plech, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut. Do hrnce nalijeme olej, přisypeme zbytek česneku a bazalky, osmahneme, přilijeme nakládaná rajčata i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme 15 minut. Střídku ze staršího chleba natrháme na kousky, přihodíme do hrnce, promícháme, přidáme rajčátka z trouby i s vypečenou šťávou, provaříme, přilijeme panenský olej, necháme projít varem a odstavíme. Podle potřeby přilijeme vodu a přisolíme. |
2 | Polévku rozdělíme do misek a podáváme. |
Polévka krásně voněla po bazalce a česneku. Jen jsem neodolala a nakonec dochutila ještě citrónem, cukrem a trochou zakysané smetany. Dřív jsme jedli bez smetany, ale teď si vždy ráda na této kombinaci pochutnám