Paprikový salát tří barev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový salát tří barev
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49373 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
10 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
100 g | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
70 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny konzumní |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 231,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Med včelí, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Klobása Dunajská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový salát tří barev postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolení vroucí vodě dle návodu na obalu. Stranou si smícháme olej, ocet, hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |
2 | V druhé misce smícháme na kousky nařezané papriky, rozpůlené jarní cibulky a na tenké plátky nakrájené klobásy. Zeleninu pak smícháme s těstovinami, zalijeme zálivkou, pořádně promícháme a podáváme. |
Kdybych vařila těstoviny podle receptu v pouhém půl litru vody, měla bych z nich nechutný slepenec. Vařila jsem v 1,5 l vody. Těstoviny používám celozrnné, tyto byly žitné. Použila jsem jarní lahůdkovou cibulku a krájela ji na kolečka. Moc nás potěšilo, že v salátu není majonéza, jen salátový dresink. Klobáska tomu dodala "šmrnc" a tak hodnotím kladně