Ovesné pečené kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesné pečené kostky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46916 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
130 g | Cukr třtinový |
150 ml | Jogurt nízkotučný |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
240 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
3 g | Nové koření mleté |
4 g | Pomerančová kůra |
4 g | Skořice mletá |
2 g | Soda jedlá |
2 g | Sůl |
3 g | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
50 g | Vločky ovesné |
250 ml | Voda pitná |
250 g | Zmrzlina kávová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 124,3mg |
Draslík | 271,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Jogurt nízkotučný, Kypřicí prášek do pečiva, Muškátový oříšek, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Vanilkový lusk, Vločky ovesné, Zmrzlina kávová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesné pečené kostky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. |
2 | V misce zalijeme vařící vodou vločky a necháme je 15 minut odležet. |
3 | Ve druhé míse utřeme máslo s cukrem a vejcem, jogurtem a vanilkovým aroma dohladka. |
4 | Do třetí mísy nasypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, sodou, solí a kořením (muškátový oříšek a nové koření pomeleme a nastrouháme). Polovinu této směsi smícháme s obsahem druhé mísy a ovesnými vločkami a vše pořádně promícháme. Poté přisypeme druhou část sypké směsi a přidáme pomerančovou kůru. Vše opět promícháme do nadýchaného těsta, které nalijeme do čtvercové, vyšší a máslem vymazané formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut, až je špejle ponořená do těsta po vytažení suchá. |
5 | Po upečení necháme těsto vychladnout a potom jej nakrájíme na kostky, či řezy. Kostky ochutíme kopečkem zmrzliny. |