Hrozinkový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrozinkový pudink
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45346 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle mleté |
125 ml | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Rum |
100 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 293,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 195,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hrozinky, Mandle mleté, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrozinkový pudink postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka namočíme strouhanku, přidáme žloutek, mleté mandle, vanilkový cukr, rum, kypřicí prášek a omyté, jemně nasekané hrozinky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílku. |
2 | Těsto vložíme do máslem vymazané a krupičkou vysypané pudinkové formy. |
3 | Formu postavíme do vroucí vodní lázně a pudink vaříme 30-40 minut. |