Celerová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová pomazánka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4466 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
350 g | Celer bulvový |
100 g | Majolka |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 858kJ
1% Sacharidy 3 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 128 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 228,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Uvařený a vychlazený celer nastrouháme, přidáme majonézu, mletou papriku a sůl a promícháme. |
2 | Mažeme na pečivo. |
3 | Pomazánku podáváme studenou. |