Okurkový salát s koprem a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s koprem a šlehačkou
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44500 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
600 g | Okurka salátová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 91,7mg |
Draslík | 314,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s koprem a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Smetanu ušleháme do tuha, přimícháme sůl, pepř, cukr, ocet a hořčici. Okurky nakrájíme na plátky, kopr nasekáme nadrobno. |
2 | Nakonec okurky vložíme do mísy, promícháme se šlehačkou, posypeme koprem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.