Kuřecí stehna na vínu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna na vínu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 43423 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí stehna |
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar zeleninový |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 182,5mg |
Draslík | 676,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí stehna, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna na vínu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme solí a pepřem. Nadrobno si nakrájíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev a kuřecí stehna, opečeme dozlatova. |
2 | Poté přidáme na pánev cibuli, nadrobno nakrájená rajčata a tymián. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme cca 25 minut, dokud se nám vývar nevypaří. Poté vmícháme zakysanou smetanu, povaříme ještě cca 5 minut a podáváme. |
Poznámka
Ideálně podáváme s bramborem, popřípadě dušenou zeleninou.