Čalamáda s okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čalamáda s okurkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42241 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kg | Cibule |
300 g | Cukr krupice |
100 g | Hořčičné semínko |
30 g | Nové koření celé |
1000 ml | Ocet vinný |
2 kg | Okurky |
200 ml | Olej slunečnicový |
2 kg | Paprika zelená |
25 g | Pepř černý celý |
2 kg | Rajčata |
150 g | Sůl |
3000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 764,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,9mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Nové koření celé, Ocet vinný, Okurky, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Čalamáda s okurkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, okurky nakládačky pokrájíme na kolečka, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata na plátky a překrojíme napůl. Zeleninu spolu dobře promícháme. |
2 | Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr, provaříme a odstavíme. |
3 | Do každé sklenice nasypeme lžičku hořčičného semínka, naplníme zeleninou, zalijeme nálevem, přidáme lžíci oleje, 4 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, uzavřeme a zavařujeme 20 minut. |
4 | Sklenice s čalamádou skladujeme v temnu a chladu. |
Čalamádu s okurkami používáme jako doplněk k jídlu – maso a brambory, maso a rýže. Tato čalamáda obsahuje to nejlepší a tak nám moc chutná.