Margherita pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Margherita pizza
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41512 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 kávová lžička | Bazalka sušená |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
7 g | Droždí |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 387,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Droždí, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Mouka pšeničná hrubá, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Margherita pizza postup přípravy receptu:
1 | Do odměrky dáme droždí, cukr a smícháme s 50 ml vody. V teple necháme stát 15 minut, dokud kvásek nevzejde. Smícháme mouku se solí a uděláme doprostřed důlek, přidáme olej, kvasnice a zbylou vodu. Vymícháme hladké těsto. |
2 | Těsto vyklopíme na vál a hněteme, dokud nebude vláčné. Poté dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme stát, dokud nenabude, cca 30 minut. |
3 | Poté těsto vyválíme, rukama vytáhneme a dáme na vymazaný plech. |
4 | Do pánve dáme nakrájená konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, sůl, pepř, olivový olej a necháme 20 minut vařit. Vmícháme rajčatový protlak a necháme vychladnout. Poté směs naneseme na těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou a parmezánem. |
5 | V předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. |
6 | Podáváme horké. |
Poznámka
Voda musí být vlažná.