Špagety s Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s Nivou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40910 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Špagety |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 71,9mg |
Draslík | 147,5mg |
Vláknina | 289,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s Nivou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a uchováme teplé. |
2 | Nivu rozdrobíme a smícháme se smetanou na hladkou pastu. Podle chuti opepříme. |
3 | Pastu promícháme s uvařenými špagetami, upravíme na talíře a ihned podáváme. Každou porci ozdobíme nasekanými bylinkami. |
Po špagetách s Nivou se utlučete. Je to tak vynikající omáčka, že budete chtít znovu a znovu přidat. Niva je poněkud slanější, takže budete mít možná i velkou žízeň . Ale toto jídlo opravdu stojí za to. Smetanu jsem ještě zahřála v hrnci a Nivu nechala mírně roztavit. Určitě si tento recept uvařte.