Australský chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Australský chléb
Australský chléb
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39412 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
375 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná celozrnná |
375 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 14,7mg |
Draslík | 484,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Australský chléb postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme mléko a rozehřáté máslo a pořádně promícháme. Těsto následně vyndáme na pracovní stůl a zhruba tři minuty hněteme. Vytvarujeme bochník a přeneseme ho na pomoučený plech. |
2 | Těsto nyní pomažeme mlékem a uděláme do něho dva křižní asi centimetr hluboké zářezy. Pak už jen dáme do trouby a pečeme 45 minut při 200 stupních Celsia. |