Kefírové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kefírové lívance
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38444 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
100 g | Cukr skořicový |
2 ks | Jablka |
3 dl | Mléko kefírové |
200 g | Mouka polohrubá |
0,5 dl | Olej rostlinný |
10 g | Soda jedlá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 113,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 132,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Olej rostlinný, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko kefírové, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kefírové lívance postup přípravy receptu:
1 | Kefír smícháme se skořicí, moukou, vejci a nastrouhanými jablky do hladké hmoty. Nakonec vmícháme jedlou sodu. |
2 | Na rozpáleném oleji usmažíme z těsta lívance dozlatova. Podáváme posypané skořicovým cukrem. |