Koláč s fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s fíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38206 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
40 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
100 g | Fíky čerstvé |
100 g | Hera |
60 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Puding-vanilkový |
30 ml | Rum |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 198,1mg |
Draslík | 191,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Fíky čerstvé, Ořechy vlašské, Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Puding-vanilkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s fíky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme hladkou mouku, Heru, mleté ořechy, moučkový cukr, žloutek a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu. Fíky omyjeme a pokrájíme na kousky. |
2 | Těsto vyválíme přes potravinářskou fólii a vyložíme jím kulatou dortovou formu, vymazanou 30g másla a vysypanou moukou. Překryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami. Pečeme při 150°C cca 15 minut. Poté vyjmeme z trouby, odstraníme luštěniny a necháme vychladnout. |
3 | Mléko smícháme s pudinkem a cukrem a uvedeme k varu. Povaříme 2 minuty, poté odstavíme a vmícháme rum, máslo a citronovou kůru. Vše vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme korpus a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme a potřeme jí koláč, navrch dáme kousky fíků a servírujeme. |