Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38126 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
0,3 ks | Kuře |
60 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
80 g | Pastinák |
150 g | Pórek |
80 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 402,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Mrkev kořen, Olej olivový, Pastinák, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme a vyndáme z něj velké kosti. Maso a kosti přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujón a necháme vařit. Mezitím si očistíme zeleninu, pokrájíme jí na hrubší kusy. |
2 | Olej rozpálíme a osmahneme na něm pastinák se šalotkou. Smažíme do zezlátnutí. Vývar z kostí slijeme přes síto do hrnce, maso dáme stranou, přidáme pokrájenou mrkev a uvedeme k varu. Poté přidáme cibuli a pastinák i s tukem a vaříme dalších 12 minut. Těsně před koncem varu přisypeme pórek a vaříme do změknutí. Uvařené maso zbavíme kůže a přidáme k zelenině, necháme prohřát a poté ihned servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je pečivo.