Hovězí plátky na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na slanině
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 35647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 921,3mg |
Vitamín A | 4,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky na slanině postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích nařízneme. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. |
3 | Hovězí plátky osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme je na cibulový základ a opečeme po obou stranách. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, těstoviny nebo dušená rýže.
Nepoužila jsem hovězí zadní ale podplečí. Jsem zvyklá šťávu zahušťovat až po vyjmutí masa. Používám tzv. suchou jíšku, je to mouka opražená nasucho do béžového odstínu. Šťáva se pak musí nechat minimálně 20 minut provařit a nakonec jsem ji procedila, ale není to nutné. Dávám palec nahoru, jídlo má příjemnou chuť po použitých surovinách, hezky voní po slanině.