Jahelník sladký - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahelník sladký
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 3395 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Jáhly - loupané proso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 102,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jáhly - loupané proso, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahelník sladký postup přípravy receptu:
1 | Jáhly přebereme, opereme na cedníku a dvakrát je spaříme. Necháme okapat. |
2 | Potom jáhly dáme do studeného osoleného mléka a vaříme přes půl hodiny. Jen lehce mícháme. |
3 | Pokrm podáváme s máslem a sypeme skořicí. |