Krkonošská libečková česnečka- opiška - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošská libečková česnečka- opiška
Krkonošská libečková česnečka- opiška
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32491 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
2 polévková lžíce | Kopřiva |
1 polévková lžíce | Libeček |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 11,8mg |
Draslík | 31,0mg |
Vláknina | 624,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopřiva, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Libeček, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošská libečková česnečka- opiška postup přípravy receptu:
1 | Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova, česnek utřeme se solí. |
2 | V hrnci přivedeme k varu litr vody, přimícháme máslo, česnek, libeček, kopřivy a hrnec odstavíme z plotny. Bylinky nevaříme. |
3 | Polévku rozlijeme do talířů, podáváme k ní osmažený chléb. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Výborná polévka. Přidala jsem brambory, aby byla sytivější.