Štědrovečerní medové ajbišové certle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štědrovečerní medové ajbišové certle
Štědrovečerní medové ajbišové certle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32195 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 hrnek | Arašídy |
200 g | Med včelí |
0,5 hrnek | Ořechy lískové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 183,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ořechy lískové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štědrovečerní medové ajbišové certle postup přípravy receptu:
1 | Do mísy si nastrouháme 1/2 hrnečku lískových oříšků a 1/2 hrnečku burských oříšků. |
2 | Do hrnce si dáme 1 hrnek (2 dl) medu a postavíme ho na plotnu a při mírné teplotě ho přivedeme k varu. Necháme ho vařit, až bublá a je cítit jako škvařené sádlo. Pak hrnec s medem odstavíme z plotny a zamícháme do něj nastrouhané ořechy. Promícháme a lžičkou, kterou vždy namočíme do studené vody, nabíráme ořechové hromádky a pokládáme je na pergamenový papír. Pak je dáme do chladné místo. Vychladlé a ztuhlé ajbišové certle odloupneme z papíru pomocí nože, dáme je na mísu a podáváme. |