Salát ze sýrů s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze sýrů s hroznovým vínem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31028 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Hroznové víno |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pomeranče |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
120 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 262,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Pomeranče, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze sýrů s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Ementál i nivu nakrájíme na nudličky, opláchnuté hrozny rozpůlíme, větší jadérka vyjmeme. Vše vložíme do mísy, zakapeme olejem, promícháme a necháme vychladit. |
2 | Podáváme ozdobené kousky pomeranče i s kůrou. |