Nutellové muffiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nutellové muffiny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26313 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
100 g | Čokoládové kousky |
130 g | Cukr krupice |
25 g | Cukr vanilka |
50 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka polohrubá |
80 g | Nutella |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 239,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoládové kousky, Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Nutella, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nutellové muffiny postup přípravy receptu:
1 | Smetanu ušleháme, žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem zamícháme do vyšlehané smetany. Vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Potom zlehka zamícháme z bílků ušlehaný pevný sníh a přidáme nugátový krém. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na muffiny naplníme těstem až 1 cm pod okraj. Pečeme asi 20 minut a necháme vychladnout. |
2 | Muffiny rozpůlíme. Ušleháme smetanu, smícháme s čokoládovými kousky a bochánky naplníme. |
Poměrně hutné těsto, po přidání dobře ušlehaného sněhu se zjemní na správnou konzistenci. Pekla jsem v papírových košíčkách a šlehačkou jsem zdobila navrchu. Muffiny jsou nadýchané a velmi chutné.
Tak si říkám, že pěkná obměna by mohla být použít místo nutelly burákové máslo, zdobit tak že dovnitř (jako do koblihy) do vychladlé mufiny vstříknu trochu meruňkového jamu, šlehačkou ji ozdobím navrch a ještě ji posypu strouhanou čokoládou tomu, kdo bude chtít. A dovnitřku krému, než zamíchat sníh, zkusit přidat šťávu z půlky citronu. Asi to bude zas jiné. Kombinace buráků a meruňkového jamu s citronem je fakt dobrá.