Olivová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivová pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 25520 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
15 g | Kapary |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
45 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 48,5mg |
Draslík | 63,5mg |
Vláknina | 939,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sardelové řezy, Sůl, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Vypeckované olivy vložíme do mixeru, přidáme sardelové řezy, kapary, pepř a vše umixujeme. |
2 | Směs přendáme do mísy, přimícháme změklé máslo, nastrouhaný sýr a hořčici. Vše promícháme a pomazánku můžeme mírně osolit. Použité suroviny jsou pikantní. |