Chobotničky na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotničky na grilu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1000 g | Chobotnice |
40 ml | Ocet vinný |
40 ml | Omáčka Hoisin |
40 ml | Omáčka sójová |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 927,6mg |
Vláknina | 612,5mg |
Vitamín A | 375,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chobotnice, Ocet vinný, Omáčka Hoisin, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotničky na grilu postup přípravy receptu:
1 | Kuchyňsky připravené chobotničky položíme do velké mísy, v jiné misce smícháme červené víno, ocet, sójovou omáčku, omáčku hoisin a prolisovaný česnek. Zálivkou přelijeme chobotničky, promícháme, aby byly zcela ponořené, necháme v chladničce marinovat několik hodin, nejlépe však přes noc. |
2 | Rozehřejeme gril, marinádu slijeme a uchováme stranou, chobotničky 3-5 minut grilujeme, až je maso bílé. Občas přelijeme trochou marinády. |