Nadívané kuře s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané kuře s rýží
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 24670 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nádivka | |
---|---|
80 g | Játra kuřecí |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nadívané kuře s rýží | |
1200 g | Kuře |
25 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 331,1mg |
Draslík | 710,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Sůl, Žampiony čerstvé, Kuře, Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívané kuře s rýží postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na menší kostičky, žampiony na plátečky, vložíme na pánev s horkým máslem, přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. |
2 | Touto směsí naplníme kuře, vložíme do pekáče, přidáme lžíci másla, ochutíme solí a pepřem a dáme péct. Občas podléváme vývarem. Kuře potíráme tukem z pekáče, aby mělo křupavou kůrku. Pečeme 45 minut. |
3 | Dušenou rýži promícháme se strouhaným parmezánem a rozdělíme na talíře. Přidáme porce kuřete s nádivkou a přelijeme vlastním výpekem. |