Hrušky pošírované v červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky pošírované v červeném víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 24491 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr třtinový |
4 ks | Hřebíček |
4 ks | Hrušky |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Skořice celá |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 288,3mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Hřebíček, Hrušky, Muškátový oříšek, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Hrušky pošírované v červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme a stopky ponecháme. Spodní stranu hrušek mírně seřízneme. |
2 | V kastrole zvolna svaříme červené víno s cukrem, citrónovou šťávou a kořením. Když se cukr rozpustí, vložíme hrušky a pod pokličkou zlehka povaříme asi 20 minut. Hrušky často přeléváme vínem. |
3 | Měkké hrušky vyjmeme a odstraníme celou skořici. Tekutinu v kastrolu částečně svaříme na sirup. Přelijeme jím hrušky. |
4 | Podáváme horké nebo můžeme nechat hrušky vychladnout v sirupu a před podáváním ještě dobře vychladit. |
mám ráda sladké a nepiji víno ,ale tohle bylo moc dobré.Použila jsem ji ke zvěřině