Mandlová pochoutka s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlová pochoutka s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrdlo |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 23597 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
200 g | Cukr moučkový |
2 ks | Hřebíček |
30 g | Kandované ovoce |
350 g | Mandle |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 469kJ
17% Sacharidy 61 g
46% Tuky 35 g
2% Sodík 48 mg
31% Bílkoviny 18 g
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 541,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 18,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hřebíček, Kandované ovoce, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Mandlová pochoutka s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do bílku přidáme citronovou šťávu a vyšleháme hustý sníh. Pomalu vmícháme cukr, mleté mandle a drcený hřebíček. Přidáme kandované ovoce, promícháme a ze vzniklého těsta tvoříme oválné placičky, které klademe na vymaštěný plech. Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. |