Základní pěna z husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní pěna z husích jater
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 22825 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Ostatní suroviny | |
---|---|
60 g | Bylinky čerstvé - svazek |
60 g | Cibule |
60 g | Jehněčí maso |
60 g | Lanýž |
60 ml | Protlak rajčatový |
60 g | Šalotka |
60 g | Žampiony čerstvé |
Základní pěna z husích jater | |
600 g | Játra husí |
125 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 418,8mg |
Draslík | 256,2mg |
Vláknina | 705,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 111,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Šalotka, Žampiony čerstvé, Játra husí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jehněčí maso, Lanýž, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní pěna z husích jater postup přípravy receptu:
1 | Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme. |
2 | Takto připravíme základní pěnu z husích jater, do které přimícháváme různé suroviny podle toho, ke kterému pokrmu ji chceme použít. |
3 | Suroviny, které je vhodné přimíchávat, jsou: nadrobno pokrájená šalotka nebo cibule, rajčatový protlak, různé bylinky, lanýže, žampiony a v neposlední řadě také různá vařená masa nebo uzeniny. |
4 | Tímto nám vznikne pěna z husích jater mnoha příchutí. |
5 | Používáme zejména ve studené kuchyni. |
Dělám podobné