Krůta plněná kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůta plněná kaštany
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21114 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
krůta | |
---|---|
1 ks | Krůta mražená |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
kaštanová nádivka | |
3 ks | Česnek |
1 ks | Játra krůtí |
1 kg | Kaštany jedlé |
250 g | Klobása - Čabajka |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 686,8mg |
Vláknina | 295,0mg |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Česnek, Játra krůtí, Kaštany jedlé, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta mražená, Máslo čerstvé, Klobása - Čabajka, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůta plněná kaštany postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce. |
2 | Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra, nadrobno pokrájený česnek, nadrobno pokrájenou pažitku a klobásu. Vše orestujeme na másle a přidáme do mísy ke kaštanům. Nádivku osolíme, opepříme, přidáme lžíci koňaku a dobře promícháme. |
3 | Krůtu omyjeme, naplníme nádivkou a zašijeme. Pak povrch krůty osolíme, položíme do máslem vymaštěného pekáče a pečeme při 220 °C 3 hodiny. Na začátku pečení přilijeme 3 dl vody. |
4 | Krůtu pečeme za častého potírání výpekem. |
V neděli jsme měli rodinnou slavnost tak jsem použila váš recept. Trochu jsem se obávala nádivky, ale moje obavy byly zbytečné. Jídlo všem chutnalo ! Děkuji za skělý recept.