Datlový med - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlový med
Datlový med
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19611 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
100 g | Datle |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 348,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Datle, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Datlový med postup přípravy receptu:
1 | Datle bez pecek propláchneme v horké vodě a necháme okapat. |
2 | Na prkénku je pokrájíme nožem ne větší kousky. Převaříme si vodu a do ní vložíme datle. Necháme je bobtnat a zároveň chladnout asi 4 hodiny. |
3 | Vychladlé datle vlijeme do mixéru i s vodou, ve které bobtnaly. Rozmixujeme na krémovou hmotu. Nalijeme do mističky a víčkem uzavřeme. Dáme do ledničky, kde nám datlový med ještě trochu ztuhne. |
4 | Podáváme samostatně jako dezert nebo použijeme jako náplň do buchet či koláčů. |