Čokoládové amaretti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové amaretti
Čokoládové amaretti
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17630 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr moučkový |
15 g | Kakao - prášek |
0,1 ks | Kyselina citrónová |
140 g | Mandle |
0,5 kávová lžička | Tresť mandlová |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 67,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Mandle, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové amaretti postup přípravy receptu:
1 | V pánvi upražíme oloupané mandle a necháme vychladnout. V mixéru smícháme mandle a polovinu cukru. Střídavě mixér zapínáme a vypínáme, až jsou mandle jemně rozsekané. |
2 | Bílky ušleháme s kyselinou vinnou na jemný sníh, postupně přidáme zbytek cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Vmícháme tresti, mandle, kakao a 30 g moučkového cukru. |
3 | Lžící naplníme sáček s širší rovnou špičkou o průměru asi 1 cm. Na plech s pečícím papírem tvarujeme kopečky velké asi 4 cm ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe. |
4 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut, 10 minut necháme chladnout na plechu, potom cukroví přendáme na mřížku a necháme je zcela vychladnout. |
5 | Kopečky posypeme hustě moučkovým cukrem a uskladníme v uzavřené nádobě. |