Mocca dort s motýlky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mocca dort s motýlky
Mocca dort s motýlky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17547 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
225 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
45 g | Kakao - prášek |
2 kávová lžička | Káva instantní |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tuk |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 254,1mg |
Draslík | 271,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kakao - prášek, Káva instantní, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mocca dort s motýlky postup přípravy receptu:
1 | 175 g čokolády na vaření nastrouháme najemno. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny, přidáme mouku, chvíly třeme a přidáme nastrouhanou čokoládu. Potom lehce vmícháme sníh. |
2 | Těsto rozetřeme do rozevírací dortové formy o průměru 25 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40-45 minut. Hotový dort překlopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. |
3 | Mezitím si připravíme čokoládové motýlky. Na pergamenový papír si vyznačíme obrysy motýlků. V rendlíku se silným dnem rozpustíme zbývající čokoládu s tukem. Necháme trochu vychladnout a přendáme ji do kornoutku z pergamenu, špičku ustřihneme tak, aby vznikl 3 mm široký otvor. Nastříkáme motýlky podle vzoru a necháme je ztuhnout v chladu. |
4 | Na mocca krém si ušleháme smetanu, kakao, instantní kávu a zbylý cukr. Čtvrtinu krému dáme do cukrářského sáčku se středně velkým hvězdicovým nástavcem, zatím odložíme stranou. |
5 | Dort vyjmeme z formy a vodorovně ho rozřízneme na tři díly. První plát dáme na plochý tác, řeznou stranou nahoru. Potřeme ho asi čtvrtinou krému a pokračujeme dalšími vrstvami až skončíme třetím plátem, řeznou stranou dolů. Povrch dortu a boky potřeme tenkou vrstvou krému. Krémem v sáčku vytvoříme na povrchu dortu ozdobný vzor a ozdobíme ho motýlky. Necháme v lednici vychladit. |