Sněhové žampiónky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhové žampiónky
Sněhové žampiónky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17426 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 8,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Sněhové žampiónky postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme na tuhý sníh, postupně zašleháváme cukr, až vznikne lesklá a hladká hmota. |
2 | Cukrářský sáček s plochým nástavcem naplníme hmotou, na plech, vyložený pečícím papírem nastříkáme 24 kopečků, podobných hlavičkám žampiónů (o průměru 4 cm). Ze zbývajícího sněhu nastříkáme na plech 24 věžiček o výčce cca 3 cm, tedy tolik, kolik bylo hlaviček budoucích hub. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 95°C asi 75 minut. Potom troubu vypneme a pečivo v ní necháme ještě 30 minut dosušit. Vyjmeme z trouby, na mřížce necháme úplně vystydnout. |
4 | Nožíkem vyřízneme na spodní straně hlavičky otvor, do něho kápneme trochu rozpuštěné čokolády a potom potřeme celý spodek houby čokoládou. Nožičku opatrně zasuneme do otvoru. |
5 | Necháme asi 1 hodinu zaschnout a potom všechny takto vyrobené houby uskladníme do plechové nádoby s víčkem. |
6 | Před podáním lehce poprášíme pečivo kakaem. |