Mandlové a pomerančové piškoty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové a pomerančové piškoty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15349 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Sypání | |
---|---|
50 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Mandlové a pomerančové piškoty | |
125 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mandle |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pomeranče |
250 g | Sádlo škvařené |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 60,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Skořice mletá, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Pomeranče, Sádlo škvařené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové a pomerančové piškoty postup přípravy receptu:
1 | Sádlo prošleháme šlehačem v míse, až bude lehké a provzdušněné, postupně zašleháme cukr. Za stálého šlehání přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Šleháme asi 3 minuty, pak vmícháme mouku, prášek do pečiva a mleté mandle, až vnikne těsto. |
2 | Vyválíme na pomoučněném válu na 1 cm silný plát. Vykrojíme cca 36 koleček a opatrně přendáme na plech. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 °C, piškoty pečeme asi 10 minut, dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme 10 minut na plechu vychladnout. |
4 | Piškoty posypeme směsí moučkového cukru se skořicí. Necháme zcela vychladnout. |