Grilovaná ryba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná ryba
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14573 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cejn velký |
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
100 g | Vinné listy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 125,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Tymián čerstvý, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cejn velký, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná ryba postup přípravy receptu:
1 | Cejny (nebo jiné celé ryby) vykucháme, dobře opláchneme, osušíme, dutiny vysypeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, dovnitř vložíme snítky bylinek. |
2 | Po straně ryb uděláme 3 šikmé zářezy. Položíme na grilovací mřížku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Grilujeme z obou stran, až je ryba křupavá. Z každé strany asi 8 - 10 minut, záleží na velikosti ryb. |
3 | Vinné listy ve slaném nálevu nejprve omyjeme, čerstvé přelijeme vroucí vodou a necháme stát asi 10 minut. Osušíme, necháme vychladnout. |
4 | Servírovací mísu nebo talíř vyložíme listy, ryby na ně položíme a ozdobíme klínky citrónu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Ryby můžeme připravit i na venkovním grilu. Místo cejna lze použít okouny, makrely, sledě nebo sardinky.