Myslivecký steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecký steak
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13568 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
400 g | Hovězí maso zadní |
4 ks | Jalovec |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
4 ks | Nové koření celé |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
6 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 272,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Nové koření celé, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Jalovec, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecký steak postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Maso s vymačkanou žemlí a oloupanou cibulí jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, rozdrcené koření, vše dobře promícháme. |
2 | Směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme steak a necháme 30 minut v chladu odležet. |
3 | Oloupané žampiony rozkrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Na části oleje zpěníme kolečka cibule, přidáme žampiony, osmahneme je, osolíme a chvíli podusíme. Přidáme hořčici, smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme. |
4 | Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, upravíme je na talíře a přelijeme omáčkou se žampiony. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.