Medové cukroví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové cukroví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13417 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
5 g | Amonium |
250 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
150 g | Med včelí |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 27,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Sádlo škvařené, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medové cukroví postup přípravy receptu:
1 | Cukr s medem a sádlem rozehřejeme a promícháme. Přidáme vejce, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do perníku a amoniem. Vypracujeme těsto. |
2 | Připravené těsto rozválíme a vykrajujeme z něj formičkou různé tvary. Na povrchu cukroví potřeme žloutkem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Po upečení můžeme každý kousek ozdobit bílou polevou. |