Houby s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby s tuňákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11215 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cibule |
70 g | Cukr krupice |
24 ks | Hříbky čerstvé |
150 g | Kompot mandarinkový |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Sherry brandy |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 354,1mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hříbky čerstvé, Kompot mandarinkový, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme sójovou omáčku, ocet, sherry, cukr, cibuli, polovinu dávky petrželky a pepř. Přivedeme k varu a nalijeme na očištěné kloboučky hub. Marinujeme asi 4 hodiny a během marinování občas promícháme. |
2 | Potom houby scedíme a ponecháme si asi 7 lžic marinády. |
3 | Maso z tuňáka rozebereme na kousky a smícháme se zbylou petrželkou a marinádou. |
4 | Vzniklou směsí naplníme kloboučky hub a každý ozdobíme dílkem mandarinky. |